De sprekers van de basisopleiding

Dr. Remko Kuipers

Remko Kuipers studeerde farmacie en geneeskunde en verwierf zijn PhD in Evolutionaire Geneeskunde. Gedurende zijn onderzoek leefde hij verschillende jaren tussen de primitieve jager-verzamelaars van Afrika. Hij is auteur van de boeken “Oerdieet’ en ‘Oergezond’ en werkt als cardioloog in Amsterdam.

Drs. Rinske Pauw

Rinske werkt als adviseur-ziekenhuisapotheker en docent via haar bedrijf de nutritheker. Ze geeft gastcolleges, begeleidt intervisies als intervisiecoach en is voorzitter van de landelijke werkgroep Voeding en Farma.

Drs. Hans van Kuijk

Hans van Kuijk is als sportarts verbonden aan het St Anne ziekenhuis en TopSupport. Hij heeft zich gespecialiseerd in leefstijl en is daarnaast initiatiefnemer van Gezond Dorp Leende, waarbij inwoners zichzelf weer gezonder eten.

Drs. Anne-Margreeth Krijger

Anne-Margreeth Krijger is openbaar apotheker bij de SIR.

Als initiatiefnemer en projectleider van ‘Diabetypering en leefstijl als medicijn’ is zij leefstijlprofessional van het jaar 2020 geworden.

Dr. Merijn van de Laar

Dr. Merijn van de Laar is slaapwetenschapper aan Maastricht University, waar hij huisartsen in opleiding lesgeeft over de diagnostiek en behandeling van slaapproblemen. Hij promoveerde op het onderwerp persoonlijkheid en slaap en is auteur van boeken over slaap.

Connie Hoek

Connie Hoek is pas diëtist geworden na eerder opgeleid te zijn geweest in de (bio)chemie. Met focus op het fysiologische aspect van metabole ontregeling zet zij zich in op leefstijltherapie. Ook werkt zij als docent voor AVLEG en Stichting Voeding Leeft.

Drs. Iris de Vries

Iris de Vries is huisarts, leefstijlarts en voorzitter van Vereniging Arts en Leefstijl. Daarnaast is ze bestuurder bij de Bas van de Goor Foundation en lid van de landelijke coalitie Kansrijke Start. Als leefstijlarts past ze leefstijlgeneeskunde toe maar spreekt ook met politiek, zorgverzekeraars, gemeenten en andere stakeholders in de zorg, om het grote belang van leefstijl op de agenda te zetten.

Drs. Ellen Willemsen

Ellen Willemsen is openbaar apotheker en leefstijlapotheker van het 1e uur. Ze is lid van de deelnemersraad van Voeding Leeft en geeft daarnaast gastcolleges en scholingen, oa. bij Vereniging Arts & Leefstijl.

Drs. Rogier Larik

Rogier Larik is openbaar apotheker van origine maar heeft zich grotendeels gericht op de wetenschap van preventie en leefstijl. Hij heeft het bedrijf ‘Care For Cure’ opgericht om opleiding hierover te geven.

De sprekers van de vervolgopleiding

Drs. Marja Bogaards

Marja Bogaards is werkzaam als ziekenhuisapotheker in het Haaglanden Medisch Centrum in Den Haag. Na het volgen van een opleiding transitiemanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is zij daarnaast zelfstandig transitiemaker.

Met GroenErwt Transfarmacie zet zij zich onafhankelijk in voor een duurzame farmaceutische zorgketen.

.

Wim Tilburgs

Wim Tilburgs is voorzitter van Stichting Je Leefstijl als medicijn.

Daarnaast is hij een van de initiatiefnemers van GezondHelmond en ambassadeur van 2Diabeat, het landelijke programma om de opmars van diabetes type 2 te stoppen via een aanpak in de wijk.

.

Opleiding tot Leefstijlapotheker

Nieuwe kennis welke je al eerder had willen leren