Iris de Vries is huisarts, leefstijlarts en voorzitter van Vereniging Arts en Leefstijl. Daarnaast is ze bestuurder bij de Bas van de Goor Foundation en lid van de landelijke coalitie Kansrijke Start. Als huisarts en leefstijlarts past ze leefstijlgeneeskunde veelvuldig toe in de spreekkamer. Deze ervaringen gebruikt ze in gesprekken met politiek, zorgverzekeraars, gemeenten en andere stakeholders in de zorg, om het grote belang van voeding en leefstijl op de agenda te zetten.

Download hier de presentatie in PDF formaat.

 “Handleiding demedicaliseren bij diabetes mellitus type 2”, ontwikkeld door de Vereniging Arts en Leefstijl.

Bron: https://www.diabetes2.nl/

Veel mensen met diabetes type 2 voeren een koolhydraatbeperking door in hun voeding. Naar aanleiding van deze aanpassing in de leefstijl, ontstonden in de praktijk veel vragen over medicatie-afbouw. Deze handleiding is bedoeld om te gebruiken bij de behandeling van patiënten met DMT2 die zijn ingesteld op orale medicatie (geen SGLT2-remmer), GLP1-agonisten en/of insulinetherapie. In de handleiding vindt u meer informatie over de mate van koolhydraatbeperking, diabetesinstelling en medicatiegebruik.

Download hier de Handleiding medicatie-afbouw bij diabetes type 2 (https://diabetes2.nl/wp-content/uploads/2020/03/Handleiding-medicatieafbouw.pdf)

Opleiding tot Leefstijlapotheker

Opleiding tot Leefstijlapotheker

Nieuwe kennis welke je al eerder had willen leren